Kruisherenklooster, Uden

In opdracht van aannemersbedrijf van Grunsven hebben wij hier de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 


Fermacell Droogbouw vloerelementen

Fermacell separatiewanden

Fermacell plafonds

Systeem plafonds


In het centrum van het Brabantse Uden staat het Kruisherenklooster. De tien kruisheren die er nog woonden, zijn tijdelijk verhuisd naar aanleunwoningen van het nabijgelegen verzorgingshuis Sint Jan. Woningcorporatie BrabantWonen en zorgverlener BrabantZorg namen het complex over en realiseren hier 16 huurappartementen en 2 logeer kamers. De gipsvezelplaten van FERMACELL zijn terug te vinden in wanden, vloeren en plafonds.


Het Kruisherenklooster is beeldbepalend voor Uden. Niet voor niets dat BrabantWonen aan Omni Architecten de opdracht meegaf om de authentieke sfeer te behouden. Om het pand geschikt te maken voor bewoning moesten wel de typische kleine kloosterkamertjes verdwijnen. Maar de marmeren vloeren op de begane grond, het monumentale trappenhuis, het glas-in-lood en de hoge plafonds bleven behouden. De verdiepingen zijn, op de dragende muren na, gestript en kregen een compleet nieuwe indeling.


Vloeropbouw: nieuwe leidingen liggen bovenop de bestaande vloer, deze leidingen zijn uitgevlakt met een BETOPOR uitvlaklaag. Daaroverheen liggen de egalisatie korrels van FERMACELL, afgewerkt met de toplaag, bestaande uit FERMACELL Droogbouw vloerelementen met viltlaag.


Wand- en plafondopbouw: we hebben hier gekozen voor FERMACELL gipsvezelplaten van 120 x 120 cm omdat deze handzaam zijn. Voornamelijk onder de schuine kap op de zolderverdieping kwam veel zaagwerk voor. Dan is een kleinere plaat een stuk gemakkelijker. Maar ook op andere plaatsen moesten we veel aanpassen. Het is een oud en scheef gebouw en niets is standaard.


We kwamen wel eens voor verrassingen te staan, waar onze monteurs snel op in zijn gesprongen en er praktische oplossingen gevonden werden.


Uitvoering 2012
Vorige referentie Volgende referentie
© Copyright 2022 - NAS Geffen
Personeel    Privacy Statement    Cookiebeleid    Sitemap