Wijziging vakantiebonnen en vrije dagen

22 januari 2016
Het vakantiefonds is per 31 december 2015 beëindigd. Sommige medewerkers hebben aangegeven dat ze dit als nadelig ervaren. 

Wijziging vakantiebonnen en vrije dagen

Het gegeven dat er een jaar gespaard kan worden, en dat als er tussentijds geen opname gedaan wordt, er daarom in bijvoorbeeld mei een hoge uitkering vanuit het vakantiefonds komt, verdwijnt. Daar staat tegenover dat het loon stijgt, het vakantiegeld lager wordt, maar over de vrije dagen loon vanuit de werkgever betaald wordt. Reden tot dit besluit is dat het fonds verschrikkelijk veel geld kost en dat het verder, buiten het kunnen sparen, geen voordelen heeft. Jaarlijks verdien je er geen cent minder om. UTA medewerkers hebben al jaren geen vakantiebonnen meer. Voor hen zal er dan ook niets veranderen.


Voor bouwplaats-medewerkers van NAS Geffen houdt dit concreet in dat:

  • Het vakantiefonds in maart 2016 het aantal vakantie- en feestdagen afrekent dat tot en met week 2015-53 via het fonds is opgebouwd (en nog niet eerder is uitgekeerd).
  • Vanaf 02 januari 2016 het nieuwe vakantiejaar begint en je 25 vakantiedagen (bij een fulltime/ werkweek van 37,5uur) krijgt.
  • Je daarnaast het recht behoud op 10 atv dagen (fulltime).
  • Er bij opname van een vrije dag, tijdens vakantie of tijdens feestdagen (op een werkdag),  gewoon loon wordt doorbetaald, tot het maximum aantal beschikbare dagen.
  • De bouwvak uit 15 (doorbetaalde) vakantiedagen en 5 (doorbetaalde) atv dagen bestaat. Dit met de kerstvakantie afhankelijk is van hoe kerst en nieuwjaar vallen, maar dat hiervoor enkel (doorbetaalde) vakantiedagen zullen worden ingezet.
  • Je in mei 8% vakantietoeslag ontvangt. Voor 2016 zal dit een bedrag zijn wat is opgebouwd vanaf januari tot en met mei 2016. Daarna betreft het een geheel jaar. Terug naar nieuwsoverzicht
© Copyright 2015 - NAS Geffen
Personeel    Privacy Statement    Cookiebeleid    Sitemap